Home Magazines Columns Culinair Adverteren Contact

Warm chocoladetaartje met sinaasappel en vanille ijs

90 gr eiwit
25 gr suiker
85 gr chocolade 70 %
18 gr boter
20 gr eidooier
15 gr bloem
2 navelsinaasappels
vanille ijs


Bereiding


Snij de partjes uit de sinaasappel en pers het sap uit het restant.  Kook het sap en bindt het licht met wat aardappelzetmeel, af laten koelen en mengen met de partjes.


Smelt de chocolade au bain marie met de boter. Klop de eiwitten stijf met de suiker. Meng de gesmolten chocolade met de eidooier en de helft van de eiwitten dan de bloem toevoegen, rest van de eiwitten,  voorzichtig door elkaar spatelen. Boter  koffie of espresso kopjes in en bestrooi deze met suiker, vullen met het beslag en afbakken in een oven 190 graden celsius, ongeveer 8 minuten. Dresseren zoals foto.
Wijntip:  zoete witte,  Asti Spumante (Italië)

 

< terug naar recepten

© 2010 Special-Magazine. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer - Sitemap - Links
Special-Magazine  -  Beerseweg 27  -  5451 NR Mill  -  studio@special-magazine.nl
Website ontwikkeld door Wux