Home Magazines Columns Culinair Adverteren Contact

Fazant met bleek-, knol- en bladselderij, rosevalaardappeltjes en paddestoelen

2 hele fazanten
1 glaasje jenever
5 dl fazant bouillon
2 dl room
500 gr paddenstoelen
4 roseval aardappeltjes
4 stengels bleekselderij
1/2 knolselderij
3 takjes bladselderij

Bereiding
Kook de aardappels in de schil gaar in water met knoflook, ui, peper en zout. Snijd de knolselderij in blokjes van een cm. en rooster ze onder de grill met een beetje olijfolie. Snijd de bleekselderij in brunoise en blancheer deze beetgaar. Braad de fazant aan in ruim boter tot goudbruin,  blus af met de jenever, helft van de bouillon en laat de fazant rustig verder garen met de deksel op de pan. Als de fazant gaar is, de poten verwijderen en de dijen uitbenen, fijn snijden en met restant van de bouillon,  tweederde van de paddenstoelen en de room  samen verder garen (stoofpotje). Snijd de aardappeltjes in plakjes van een 1/2 cm en bak ze goudbruin in de boter. Bak de paddenstoelen en verwarm de bleekselderij en knolselderij. Snijd de fazantenborsten uit en maak het braadvocht af met de fijn gesneden bladselderij. Dresseren zoals op de foto.


Wijntip: droge rode, barolo (Italië)

 

< terug naar recepten

© 2010 Special-Magazine. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer - Sitemap - Links
Special-Magazine  -  Beerseweg 27  -  5451 NR Mill  -  studio@special-magazine.nl
Website ontwikkeld door Wux