Home Magazines Columns Culinair Adverteren Contact

Gebakken Sint jacobsmossel met pompoen en kastanjes

16 Sint jacobs mossels
1 kleine pompoen
8 kastanjes
bieslook  1/4 bos
olijfolie extra vergine
200 gr boter

Bereidingen
Begin met het schoonmaken van de pompoen. Stoom de helft van de pompoen gaar en dan doordraaien in de keukenmachine. Op smaak maken met zout en zwarte peper. Om een mooie gladde structuur te krijgen op het laatst een flinke scheut olijfolie toevoegen. Snijd de rest van de pompoen fijne brunoise en blancheer beetgaar.  De kastanjes poffen in de oven of de openhaard, schoonmaken en in stukjes hakken.  De boter smelten en dan branden, dit te doen door de boter tot 150 graden te verhitten en dan te zeven door een koffiefilter. Snijd de bieslook fijn en laat een paar mooie topjes achter om te dresseren. Voeg de pompoen brunoise toe aan de gezeefde boter,  de kastanjes en dan rustig verwarmen, net voor het dresseren de bieslook toevoegen. Doe olijfolie, peper en zout op de Sint Jacobs-mosselen, goed mengen. Bak de Sint Jacobsmosselen in een hete droge pan, om en om.


Dresseren zoals op de foto.
Wijntip: droge  witte, Riesling (Duitsland)

 

< terug naar recepten

© 2010 Special-Magazine. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer - Sitemap - Links
Special-Magazine  -  Beerseweg 27  -  5451 NR Mill  -  studio@special-magazine.nl
Website ontwikkeld door Wux