Home Magazines Columns Culinair Adverteren Contact

Lauw warme paling met asperges en salsa verda

Receptuur voor 5 personen

25 asperges AA
500 gram paling
kropsla
kervelbasilicum blaadjes 


Salsa verda:  
30 gr basilicum
30 gr peterselie
30 gr mint
30 gr dragon
8 st kappertjes
1/2 knoflook teenasp pa 509 2

1 thl mosterd
1 thl verse gember
2 eetl rodewijn azijn
2 dl olijfoliepeper 
zout  

Bereiding salsa verda.  
Alles samen blenderen tot een gladde emulsie. Op smaak brengen met peper en zout.  

Riesling dressing: 
1 appel 
1 sjalot
1 eetl mosterdasp pa 519 3
1 thl suiker 
1 dl riesling wijn
2 eetl wijn azijn
2 dl extra vergine olijf olie
peper 
zout


Bereiding riesling dressing: 

De appel en sjalot in blokjes snijden en samen met de wijn, azijn, mosterd, suiker en wat peper en zout gaar koken. Deze massa blenderen en langzaam de olijf olie toevoegen. Zeef de dressing en giet hem in een lange schaal.  

Bereidingswijze:
Schil de asperges en kook ze in water met wat zout in enkele minuten gaar. Als de asperges gaar zijn, schep ze dan uit het water en leg ze in de dressing en laat ze 10 minuten op een warme plek staan. Doordat de asperges warm zijn, zuigen ze zich vol met de dressing. 

Verwarm de oven op 80 graden en leg hier enkele minuten de paling in zodat hij lauw warm wordt. Dan komt de smaak beter tot zijnasp pa 530 4
recht.  Haal de asperges uit de dressing en leg ze op een bord, dresseer hier bij wat sla en verse basilicum.Leg de paling er op en garneer het af met de salsa verda.


Wijnsuggestie:  een frisse Elzasser of

volg het advies van uw wijnleverancier. (Gall&Gall)




 

< terug naar recepten

© 2010 Special-Magazine. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer - Sitemap - Links
Special-Magazine  -  Beerseweg 27  -  5451 NR Mill  -  studio@special-magazine.nl
Website ontwikkeld door Wux