Home Magazines Columns Culinair Adverteren Contact

Kalfstournedos met asperges en champagnesabayon

Hoofdgerecht voor 4 personen


Benodigdheden:          


4 kalfstournedos
150 gram
20 asperges
8 kleine aardappelen
vastkokend

Champagnesabayon:  
4 eierdooiers
2 deciliter champagne
150 ml lobbig geklopte room
150 gram roomboter geklaard


Bereiding:
Schil de aardappelen en kook deze gaar.  Niet kapot koken. Schil de asperges en kook deze gaar. Smelt de boter en laat even staan. De witte deeltjes zakken dan naar de bodem.  Giet de geklaarde boter voorzichtig af zodat de vaste deeltjes achterblijven. Klop voor de saus de eierdooiers met de champagne au bain-marie tot een stevig schuim. Voeg al kloppend de room toe en de gesmolten boter. Bak de kalfstournedos in ruim boter rosé en leg deze op vier voorverwarmde borden, samen met de asperges en de aardappels en giet er de champagnesabayon bij.


Wijntip Beaujolais Emeringues Rouge 2007, Bardolino Classico 2007

 

< terug naar recepten

© 2010 Special-Magazine. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer - Sitemap - Links
Special-Magazine  -  Beerseweg 27  -  5451 NR Mill  -  studio@special-magazine.nl
Website ontwikkeld door Wux