Home Magazines Columns Culinair Adverteren Contact

Kip met citroen en rozemarijn

voor 4 personen



Benodigdheden
4 drumsticks
1 citroen
3 takjes rozemarijn
2 teentjes knoflook
rode peperolijfolie



Bereiding


Begin met het schillen van de citroen, zorg dat er geen witte delen van de schil meer zichtbaar zijn. Hak dit daarna fijn samen met wat rozemarijn. Daarna schil en snijd je de knoflook. Een geplette knoflook verbrandt op de barbecue, het is dus beter om hem fijn te snijden zodat hij zijn heerlijke aroma’s kan afgeven aan de drumsticks. Als laatste snijden we een rode peper fijn, waarna we alles samenvoegen en goed mengen. Een lekkere scheut olijfolie en het citroensap van een halve citroen zorgen voor een zachte structuur van de kip. De marinade is nu klaar. Voeg wat zout toe aan de drumsticks en marineer ze daarna met uw zelfgemaakte marinade. Het lekkerste is het om de kip een dag van te voren te marineren. Zo trekt de smaak optimaal in het vlees.

 

< terug naar recepten

© 2010 Special-Magazine. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer - Sitemap - Links
Special-Magazine  -  Beerseweg 27  -  5451 NR Mill  -  studio@special-magazine.nl
Website ontwikkeld door Wux