Home Magazines Columns Culinair Adverteren Contact

Pastasalade

voor 4 personen


Benodigdheden
400 gr pasta schelpen
1 courgette
1 aubergine
2 rode puntpaprika
150 gr rucola
1 zakje mini mozzarella
3 stuks rode ui
olijfolie


BereidingKook de pasta en spoel deze af met koud water.
Snijd zowel de aubergine als de courgette en marineer deze ruim met olie.
De mozzarella is het best bruikbaar wanneer je hem even op een stukje papier te drogen legt, zo gaat het overtollige vocht eraf.
Naast de voorbereidingen in de keuken is het nu tijd om de barbecue aan te steken. Een handige tip voor de mensen met een gasbarbecue: zet een gietijzeren bakje met houtsnippers voor de barbecue in je barbecue. Terwijl de barbecue heet wordt, heeft u tijd om de laatste hand aan de mozzarella te leggen. Leg de mozzarella lekker in een grote bak en besprenkel deze flink met olijfolie. Een goede laag olie zorgt ervoor dat de rooksmaak er lekker in trekt.


Als de barbecue lekker rookt en goed heet is, is het tijd om de mozzarella erop te plaatsen. Een goede tien minuten op de barbecue geeft een heerlijke, rokerige smaak af aan de mozzarella en zal haar lekker doen smelten. Zet de mozzarella nadat ze van de barbecue afkomt in de koelkast en geniet later van een heerlijke stoere smaak.
De puntpaprika bereiden is een makkie. Pak hem in in aluminiumfolie en leg hem voor een kwartiertje lekker op de barbecue, als hij lekker zacht is, is hij klaar.
Voor de rode uien is ook weer olie en aluminiumfolie nodig. Wikkel ze in de folie met wederom een flinke scheut olie en laat de uitjes dan ongeveer een kwartier op de barbecue liggen.
Als laatste is het tijd om de courgette en aubergine te grillen op de barbecue.
Wanneer dat gebeurd is, is het tijd om alles in stukjes te snijden en tot een salade om te toveren.
Meng nu de mozzarella, de uitjes, de puntpaprika, de courgette en aubergine met de pasta. Voeg er wat rucola aan toe en maak het geheel af met wat peper, zout en olijfolie.
En voila, een overheerlijke pastasalade staat voor u klaar. 

 

< terug naar recepten

© 2010 Special-Magazine. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer - Sitemap - Links
Special-Magazine  -  Beerseweg 27  -  5451 NR Mill  -  studio@special-magazine.nl
Website ontwikkeld door Wux