Home Magazines Columns Culinair Adverteren Contact

De Kromme Dissel te Heelsum

KrommeDissel


Aan de rand van de Veluwe, in een bosrijke omgeving, komen we aan bij Bilderberg Hotel Klein Zwitserland


en Restaurant de Kromme Dissel. Het Restaurant is een oude Saksische boerderij die zeer sfeervol is ingericht met veel aandacht voor moderne kunst, een contrast dat fraai is toegepast. Op deze prachtige Lente dag is het goed toeven in restaurant de Kromme Dissel. Jammer dat het nog te fris is om buiten op het prachtige terras te dineren.


Iddo Krips, Gérant en Dolf van Drempt, ass. Gérant-Sommelier staan al bij de entree om ons welkom te heten. Even nog overleggen of we wel of niet bij de openhaard willen zitten. We kiezen, met het zicht op een lange aangename avond om in de buurt van de openhaard te zitten en dat kan. Als we genieten van een mooi glas Champagne komt Chef-kok Tonny Berentsen aan tafel met de menukaart en vertelt graag wat over de streekproducten die hij dagelijks vers uit de omgeving haalt. Vers en van het seizoen, nu dus de asperges en daar werkt hij graag mee. We kiezen voor het menu van de Chef en laten ons volledig verrassen. Dolf van Drempt komt met een voorstel voor wijnen en we laten ons leiden door zijn vakkennis. Hij maakt de juiste wijn spijs combinatie. De wijnkaart is werelds en de klimaatkast loont de moeite om eens langs te lopen. Na enkele amuses, juist niet één maar meerdere, komt het voorgerecht. De souschefs Dietmar Baars en Sierk Buwalda zetten samen de gerechten in en vertellen, met terechte trots, dat zij een bijzonder mooie en smakelijke asperge van Nederlandse bodem serveren. Mooie gerechten met beekforel, rode mul en overheerlijk lams vlees laten ons genieten van dit prachtige voorjaar. Elk gerecht heeft zijn eigen passende saus die onze smaakpapillen rijkelijk en aangenaam prikkelen. Steeds zijn de presentaties van de gerechten een lust voor het oog, eigenlijk zijn het kleine kunstwerkjes. We sluiten het diner af met kaas van de wagen en nog een laatste slok wijn. Dat is heerlijk natafelen.


Langzaam is het donker geworden, is de sfeer-verlichting ontstoken en het vuur in de openhaard geeft een aangename warmte. Als laatste genieten we van koffie met een passend digestief. We doen het team te kort als we zeggen dat het lekker was, nee we hebben genoten van smakelijke gerechten, mooie wijnen en een prima service. Als ware kunstenaars toont het team zijn creativiteit en samenspel. Geen wonder dat Michelin het team al voor het veertigste jaar waardeert met een ster, een unicum!


 


De Kromme Dissel
Klein Zwitserlandlaan 5
6866 DS Heelsum
0317  313 118


www.krommedissel.nl    


asp9763 iasp9776 iter Dis1741 i


 

 

< terug naar restaurants

© 2010 Special-Magazine. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer - Sitemap - Links
Special-Magazine  -  Beerseweg 27  -  5451 NR Mill  -  studio@special-magazine.nl
Website ontwikkeld door Wux